Welkom bij Big Bad Wolf Records!

 

Bij ons vind u Metal (Hard)Rock Punk and a bit of the Blues op cd/lp/dvd.

 

The One and only Rule is
“In God we trust… all others pay ca$h.”

 

Hoe het allemaal begon, of hoe wordt je van Eastlake Music een Big Bad Wolf Records (BBWR of Baby, We Are)

Lang geleden in de jaren zeventig in de vorige eeuw in een land dat Nederland heet, sprak iedereen Nederlands! Iedereen??? NEE, ver in het hoge noorden van dat grote land lag een klein gebiedje en daar woonden de Friezen…. en die spraken Frysk; de deugnieten hoe durven ze. LOL. Dat is het land waar mijn “wiegje” stond. Geboren als jongste blaag in een nest van 2 broers en een zus leerde ik al als baby wie de Beatles, Rolling Stones, The Who, Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich en noem maar op waren. Zo werd “it lyts jonkje” (“de kleine man” voor de Hollanders) na 16 jaar groot.

In die tijd was er een Rock Roadshow uit het kleine plaatsje Eastermar (“Oostermeer” voor de Hollanders) genaamd DRIVE IN DISCOTHEEK EASTLAKE. Ik werkte als DJ bij deze roadshow en het was “my kind off live” veel reizen en veel bier en….; Kortom: feest! . We deden waar we goed in waren Muziek, Luid en Hard. Er werden veel Lp’s en Singels gekocht. Liefst met korting, zodat er nog meer kon worden gekocht. We waren…… verslaafd! Melomanie op en top. Hier begon de verzamel woede, die resulteerde in een huis vol muziek. (Bananendozen waren als opslag zeer gewild). In de jaren 80 kwam daar de cd ook bij (ik zoek nog naar de juiste doos). De verzameling bestaat hoofdzakelijk uit Heavy Metal, (Hard)Rock Blues en Punk. Sub categorieën zoals Death, Black, Skate of Stoner etc., kennen we helaas niet. Het is hard en daar is de kous mee af. We Love It Loud.

Er kwam steeds meer vraag naar speciale titels of bands. Vaak konden wij de fans helpen met het zoeken naar vreemde uitgaven of limited editions. We gingen steeds meer (ruil)handel bedrijven.

Toch miste er iets; wel meer dan iets! Het was een droom om zelf een winkel te beginnen waar we onze 2e hands en nieuwe cd,s lp,s en “wanne have’s” (“dat wil ik ook hebben” voor…) kunnen aanbieden. Die is er nu dus gekomen, maar helaas niet in Eastlake Lees Eastermar. Het leven nam een zeer leuke maar vreemde wending. In 2005 kwam de “Eastermarder” in contact met een Leeuwarder Schone. DE liefde dus… bracht me naar Leeuwarden. Samen gingen we op zoek naar een nieuw onderkomen... en dat kwam er. In 2007 zijn we samen met zoon en dochter en 1 kat(Knilles) verhuisd naar het Noordvliet in Ljouwert, waar we een woonhuis met een winkelpand hebben gekocht. Na een jaar van veel klussen en opruimen is de winkel vanaf 11 April 2008 een feit. Eastlake Music was nu echter niet meer toepasselijk; Een nieuw begin, dus het werd tijd voor een nieuwe naam. Big Bad Wolf Records was geboren! (bedankt Grutte Pier de Groot ut Burgum voor de creativiteit).

De klanten hebben ons inmiddels gevonden en hebben een positieve indruk over ons en de winkel. Men had slechts één een opmerking: de cd's en lp's staan niet op alfabetische volgorde. Dus mocht u langskomen, neem de tijd… want echt, het loont de moeite.

 

We hopen jullie snel te zien in de winkel!

Groet
Tamme en Hinke

 

Iets om over na te denken :
So you say life sucks ! Well 99% of it is what you make of it So if your live sucks….. YOU SUCK.
Met dank aan Cyco Miko Muir.